Këshilla për frizer për fillestarët

Yeni Başlayanlar İçin Airfryer İpuçları
Airfryer është bërë shpejt një pajisje kuzhine e njohur në mesin e njerëzve që duan të shijojnë ushqim të gatuar më të shëndetshëm gjatë skuqjes. Mund të përdorni 1 litër vaj për tiganisje në vegla të tilla si tigane dhe tigane të thella. Megjithatë, për fyerjen e ajrit, vetëm disa lugë vaj ose më pak mund të jenë të mjaftueshme.

Në fërgesë me ajër: Kur bëni 1 kile patate të skuqura në fërgesë me ajër, zakonisht përdoren afërsisht 2 deri në 3 litra vaj. Metoda e skuqjes së thellë kërkon më shumë vaj.

Airfryer: Airfryer funksionon me shumë pak përdorim të vajit. Vetëm disa lugë vaj ose më pak mund të jenë të mjaftueshme për 1 kile patate të skuqura. Prandaj, përdorimi i vajit është shumë më i ulët në frigorifer.
Kujt nuk i pëlqen ideja për të qenë në gjendje të shijojë ushqimet dhe ushqimet e skuqura të preferuara pa yndyrë apo kalori shtesë?

Çfarë është një Airfryer?

Airfryer është një pajisje kompakte kuzhine e ngjashme me një furrë me konvekcion që qarkullon ajrin e nxehtë rreth ushqimit tuaj. Kjo metodë e thjeshtë dhe e shëndetshme e gatimit jep ushqim krokant pa të gjithë yndyrën që do të përdorni gjatë skuqjes së thellë.

Pse duhet të blini një frizer?

Është një metodë gatimi më e shëndetshme: Përdorni shumë më pak vaj ose nuk përdorni fare vaj për të gatuar ushqimin në frigorifer. Ka një strukturë të këndshme krokante nga jashtë, ndërsa brenda mbetet e shijshme dhe e butë.

E bën gatimin të lehtë: Airfryer është një pajisje që rregullon dhe harron. Megjithatë, kur gatuani në sobë, duhet të mbani vazhdimisht një sy në ushqimin tuaj për të parandaluar djegien e tij.

Kursen kohë: Duhen më pak se 3 minuta për të ngrohur paraprakisht Airfryer-in, me Beebird Ai-fryer ju mund ta ngrohni paraprakisht pa lënë divanin tuaj.

Lehtë për t'u pastruar: Krijon shumë pak mbetje pas përdorimit dhe pastrohet lehtësisht.

Jo vetëm që mund ta “skuqni”, por mund të bëni shumë gjëra si ëmbëlsirat apo pjekja e patateve dhe pjekja e perimeve.
E përkryer për gatimin e verës: Airfryer nuk e ngroh kuzhinën tuaj si një furrë.

20 Këshilla për Përdoruesit e Airfryer

Blini madhësinë e duhur për familjen tuaj: Mos u ngatërroni nga frizerat e madhësive dhe diapazoneve të ndryshme të çmimeve. Nëse po gatuani për dy persona, një 3,7 litra ose më e vogël do të jetë e mirë. Megjithatë, nëse gatuani për katër ose më shumë persona, duhet të zgjidhni një kapacitet prej 5,8 litrash ose më të madh.

Pastroni frulatorin tuaj: Keni blerë një frizer dhe jeni të ngazëllyer për të filluar gatimin me të. Por gjëja e parë që duhet të bëni gjithmonë është ta lani me një detergjent të butë, një leckë të butë ose sfungjer dhe më pas ta thani.

Lyejeni shportën tuaj me vaj: Përpara se të gatuani ndonjë gjë në frigorifer, vendosja e një sasie të vogël vaji në fund të koshit tuaj do të ndihmojë që gjithçka të bëhet e artë. Gjithashtu parandalon ngjitjen, veçanërisht për ushqimet me brumë.

Mos përdorni spërkatës me aerosol: Shmangni përdorimin e spërkatjeve me aerosol pasi ato mund të shkaktojnë që shportat të zhvishen. Është më mirë të aplikoni vaj ose të përdorni spërkatës vaji.

Këtu janë disa këshilla për të përfituar sa më shumë nga spërkatësi juaj i vajit:

Lirimi i kapakut pasi përdorni një spërkatës vaji për të çliruar çdo presion të mbetur të ajrit do të ndihmojë që vaji të dalë më lehtë herën tjetër që do ta përdorni.
Sigurohuni që ta mbushni spërkatësin e vajit vetëm përgjysmë. Përndryshe, nuk do të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për të ndërtuar presionin, duke bërë që vaji të rrjedhë si pika pa u shpërndarë në shtresa të shumta.

Rezistojini dëshirës për të rritur nxehtësinë: Thithësit nxehen shumë shpejt dhe për shkak se qarkullojnë ajrin e nxehtë rreth tyre, gatimi në një temperaturë më të ulët ndihmon në parandalimin e tharjes dhe ngurtësimit të ushqimit tuaj. Kur përpiqeni të përshtatni recetat e pjekjes në furrë me furrën e ajrit, në përgjithësi rekomandohet të piqen në një temperaturë rreth 25 gradë më të ulët se temperatura e kërkuar në recetë. Pra, nëse një recetë thotë 200 gradë, mund ta gatuani në furrë në rreth 175 gradë.

Mos e mbushni koshin e tepërt: Kur vendosni ushqimin në shportë, përpiquni të mos e mbushni tepër, kjo do të ndihmojë që ushqimi të gatuhet më shpejt dhe në mënyrë më të barabartë. Mos harroni se mishi mund të tkurret gjatë gatimit, prandaj është e rëndësishme të mos vendosni mishin njëri mbi tjetrin. Do të merrni rezultatet më të mira nëse i vendosni në shportën tuaj në një shtresë të vetme.

Blogje të lidhura