Peshorja e zgjuar e trupit

Akıllı Vücut Tartıları

Shumica e njerëzve kanë një marrëdhënie të ndërlikuar me peshoren e tyre të banjës. Duke ju kujtuar të kontrolloni peshën tuaj herë pas here ndërsa jeni ulur me edukatë në qoshe... Problemi kryesor me peshoret standarde është se ato fokusohen shumë te pesha. Pra, kur peshorja nuk lëviz fare pas ushtrimeve të rregullta, ushqimit të shëndetshëm dhe ndryshimeve të stilit të jetesës, kjo shkakton zhgënjim dhe zhgënjim.

 

Megjithatë, arritja e një trupi në formë nuk është një rrugë lineare dhe të gjithë përparojnë në këtë rrugëtim në mënyra të ndryshme. Meqenëse një shkallë standarde nuk mund ta masë këtë, ajo bie pak në anën e padobishme.

 

Peshoret inteligjente janë futur për të përballuar këtë problem dhe dalëngadalë po pushtojnë botën. Por a ia vlejnë vërtet? A janë peshoret inteligjente më të sakta se ato standarde? Epo, le të shohim.

 

Çfarë është Smart Scale?

Një peshore inteligjente është një pajisje elektronike që përdoret për të matur peshën e trupit. Fillimisht, këto peshore të lidhura me Wi-Fi nuk kishin një pikë të veçantë shitjeje. Shumë nga karakteristikat e tij tashmë janë gjetur në peshore standarde të peshës. Por mund të lidhni një peshore inteligjente me një aplikacion smartphone. Kjo do të importonte të gjithë informacionin për peshën e trupit tuaj në një aplikacion dhe do të krijonte një rekord shëndetësor dixhital për ju.

 

Më vonë, me avancimin e teknologjisë, peshoret moderne inteligjente filluan të japin informacion shtesë rreth përbërjes së trupit. Sot, ju mund të merrni informacionin e mëposhtëm për shëndetin tuaj nga këto peshore:

përqindja e yndyrës në trup

Indeksi i masës trupore (BMI)

Shkalla bazë metabolike

masë yndyrore

masë muskulore

masë kockore

përqindja e ujit në trup

Frekuenca e zemrës

Ndryshe nga peshoret standarde, peshoret inteligjente më të avancuara mund të personalizohen me mënyra të ndryshme. Për shembull, ata ju lejojnë të gjurmoni peshën tuaj trupore ndryshe nëse jeni shtatzënë. Për më tepër, këto peshore mund të ndajnë të dhëna me pajisje të tjera inteligjente si një orë fitnesi ose gjurmues.

 

Përfitimet e përdorimit të peshores inteligjente

Ka shumë përparësi që mund të ofrojë një peshore inteligjente, disa prej të cilave janë përmendur më poshtë:

 

Informacion më i mirë

Me peshore inteligjente, nuk kufizoheni vetëm në peshë. Një peshore standarde nuk mund t'ju japë asnjë informacion për indeksin tuaj të masës trupore (BMI), por një peshore inteligjente mund. Përtej disponimit të këtij informacioni të detajuar, mund ta ruani dhe gjurmoni në pajisjet tuaja inteligjente. Kjo ju lejon të gjurmoni përparimin tuaj shëndetësor më nga afër duke përdorur një aplikacion smartphone.

 

Rehati

Është më praktike të peshoni me peshore inteligjente sesa me peshore klasike. Për shkak se ato ofrojnë ndryshime të vazhdueshme të matjes së peshës, çdokush mund të mbajë përafërsisht gjurmët se sa efektive është rutina e tyre shëndetësore.

 

Duke përdorur aplikacionin, mund të gjurmoni ndikimin e dietës dhe stilit të jetesës në trupin tuaj. Nëse jeni duke vrapuar, do të shihni përmirësime në shëndetin tuaj kardiovaskular. Në mënyrë të ngjashme, nëse jeni duke ngritur pesha, masa juaj muskulore do të fillojë të rritet.

 

e vërteta

Ekzistojnë dy mendime të ndryshme për saktësinë e peshores inteligjente. Një grup mendon se ato nuk janë të sakta në krahasim me peshoret tradicionale. Por nga ana tjetër, ka edhe studime që vërtetojnë se ato janë të krahasueshme me matjet e peshës personale të kryera nga një person i trajnuar.

 

Aftësitë e sinkronizimit

Shumica e peshoreve inteligjente të disponueshme në treg lejojnë përdorues të shumtë të sinkronizojnë të dhënat e tyre me aplikacionin. Kjo do të thotë që ju mund të gjurmoni dhe ndani të gjitha arritjet tuaja pa blerë peshore të veçanta.

 

konkluzioni

Përdorimi i një peshoreje për të matur peshën tuaj trupore është një praktikë e lashtë dhe peshoret inteligjente ofrojnë një version modern të saj. Krahasuar me peshoret tradicionale, peshoret inteligjente ofrojnë një pasqyrë shumë më të thellë për shëndetin tuaj. Gjithashtu ju lejon të gjurmoni qëllimet tuaja të fitnesit ndërsa menaxhoni peshën tuaj. Prandaj, për sa i përket aksesueshmërisë dhe veçorive, peshoret inteligjente janë më të larta se peshoret standarde.

 

Blogje të lidhura