Llojet e kafesë

Kahve Çeşitleri

Ekzistojnë gjithashtu shumë variacione që pasqyrojnë kulturat e pirjes së kafesë në vende dhe rajone të ndryshme ku ajo konsumohet gjerësisht në mbarë botën.

KAFE E SHKURTËR

Këto opsione shërbehen në porcione më të vogla dhe synohen të shijohen duke pirë gllënjkë. Ato janë më pak të holluara me qumësht ose ujë, që do të thotë se do të shijohen më së miri nga ata që kërkojnë një shije të fortë dhe intensive nga kafeja e tyre.

ESPRESSO (ZI I SHKURTËR)

Espresso është një përbërës i rëndësishëm në pothuajse çdo kafe. Megjithatë, mund të shijohet edhe më vete si një mënyrë e shkurtër, e fortë, e butë dhe intensive për të pirë kafenë tuaj.

ESPRESO DYFISHTE

Kjo është vetëm më shumë nga sa më sipër. Dy gota ekspres dhe kaq.

MACHIATO

Një makiato e shkurtër ka intensitetin dhe shijen e ekspresit, me pak qumësht të avulluar dhe shkumë të shtuar sipër. Ofron prezantimin perfekt të intensitetit të ekspresit.

I KUFIZUAR

Ristreto është një kafe ekspres, por me gjysmë më shumë ujë. Kjo është kafeja më e fortë dhe më e shkurtër e disponueshme ndonjëherë.

KAFE ME BAZË QUMËSHT

Qumështi vepron si ëmbëlsues për shijen e hidhur dhe të fortë të kafesë me laktozën që përmban. Kafetë me bazë qumështi gjithashtu priren të jenë një opsion më i kënaqshëm për ata që pinë kafe.

LATTE

Latte është një pije me bazë ekspres me qumësht të nxehtë dhe një shtresë të hollë shkumë qumështi sipër. Zakonisht shërbehet në një gotë kafeje të gjatë.

KAPUÇINO

Kapuçino është i ngjashëm me një latte, por me një ndryshim të rëndësishëm: qumështi kapuçino është më i trashë dhe më i shkumëzuar, dhe sipër i shtohen spërkatje të shijshme çokollate. Zakonisht shërbehet në filxhan ose filxhan, në varësi të madhësisë së porositur.

MOCHA

Moka është një kombinim i këndshëm i kapuçinës dhe çokollatës së nxehtë. Pluhuri i çokollatës përzihet në gotën e ekspresit, më pas shtohet qumështi i trashë dhe i shkumëzuar dhe sipër shtohet një spërkatje me çokollatë.

I mbytur

Affogato është një kafe e ëmbël e bërë duke vendosur një lugë akullore vanilje mbi një gotë të dyfishtë ekspres.

CILIN LLOJ QUMËSHTI DUHET TË PËRDORË?

Qumështi do të luajë një rol të madh në shijen e kafesë suaj. Në përgjithësi, qumështi me krem ​​të plotë ofron qumështin më kremoz dhe më të shkumëzuar dhe për këtë arsye është më i miri për kapuçino, latte, moka dhe pije të tjera që përmbajnë shkumë qumështi. Kjo për shkak se përmbajtja e yndyrës në qumësht është ajo që e bën atë të duket i trashë dhe kremoz. Qumështi i skremuar është më i përshtatshëm për kafetë me bazë qumështi më të hollë, të tilla si të bardhat e sheshta. Për ata që kërkojnë një alternativë pa qumësht, qumështi i sojës ka një sasi të mirë 'fleksi', që do të thotë se mund të krijojë shkumë qumështi. Qumështi i bajames është një tjetër opsion popullor sepse ka potencialin të krijojë një shkumë të mëndafshtë, por priret të ndahet kur nxehet.

Blogje të lidhura